Jeśli chcesz być dobrze poinformowany,
zapisz się ...
slider-bg

Produkty makrobiotyczne

 

 

 

 

WODOROSTY SUSZONE:

Kombu -25 gr  

Nori -25 gr

Wakame -25 gr

Sałata Morska -25 gr

Spaghetti -25 gr

 

POSYPKI I MIESZANKI:

Gomasio Bio -150 gr więcej

Gomasio  z Algami Bio -150 gr więcej

Masala do Ryzu -80 gr więcej

Masala do Warzyw -80 gr więcej


MISO:

Miso Shiro -300 gr

Miso Hatcho -300 gr

Miso Hatcho -300 gr

Miso Barley -345 gr

Miso Mugi Bio -200 gr

Miso Zupa instant Bio -4x 10 gr

Miso Kostki Różne -8 x 10 gr


SOS Sojowy:

Sos Sojowy Tamari 25% mniej soli Bio -250 gr więcej

Sos Sojowy Tamari -250 gr więcej

Sos Shoyu mniej soli -250 gr więcej

 

Inne:

Umeboshi śliwka 150 gr (bogata w kwasy organiczne, zawiera białko, minerały, składniki takie jak wapń i fosfor)

Spirulina Bio  tabletki- 250 gr ok 500 tab. 

Jest najbardziej pełnowartościowym i jednym z najczystszych źródeł naturalnych składnikiem leczniczo-żywieniowym jakie możemy znaleźć w przyrodzie.

Spirulina to bardzo silny antyoksydant

  1. profilaktyka chorób nowotworowych,
  2. wspomaganie pracy wątroby i nerek w procesie detoksykacji (fytocjanina – odkryta tylko w spirulinie),
  3. wzmacnianie systemu immunologicznego, (polisacharydy odkryte w spirulinie nazwane „immuliną” są od 100 do1000 razy bardziej aktywne od preparatów polisacharydowych aktualnie używanych w immunoterapii chorób nowotworowych),
  4. regeneracja komórek centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym Wit. B12)
  5. obniżanie poziomu złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów,normalizuje poziom cukru we krwi,
  6. wyizolowany ostatnio ze spiruliny specyficzny polisacharyd, nazwany „spirulinowym wapniem” ma hamujące działanie na rozwój wirusów: HIV, grypy, świnki, odry, opryszczki i zwykłego przeziębienia.
  7. wspomaganie terapii pacjentów chorych na AIDS, poprzez zawarte w spirulinie glikolipidy i fosfolipidy
  8. wspomaganie procesów trawienia i wydalania, poprzez stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego
  9.  stosowana przy anemii (bardzo łatwo przyswajalne żelazo),
  1. stymulacja tworzenia krwi oraz komórek macierzystych szpiku kostnego,
  2. zmniejszanie ujemnych skutków radioterapii i chemioterapii,
  3. bardzo znaczące odtruwanie i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu,
  4. wspomaganie odchudzania (fenyloalanina ogranicza apetyt),
  5. opóźnianie procesów starzenia się organizmu,
  6. ograniczanie patogennego działania chorobotwórczych bakterii i grzybów,
  7. niweluje zakwaszenie organizmu przywracając właściwą równowagę kwasowo-zasadową,
  8. pobudza mechanizmy samonaprawcze uszkodzeń DNA,
  9. jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów

 

 

 



 

 

 

 

 

Partnerzy